-Historie

 

Begonnen als helpdesk medewerker in een DOS omgeving bij de Open universiteit, ben ik doorgestroomd naar de DTP afdeling waar de eerste kennismaking met Apple ( systeem 6 ) en DTP software begon. Later werd de overstap naar de leverancier Apple Centre Klavora gemaakt. In de samenwerking van diverse Apple Centra is GUIDE automatisering ontstaan. Na een 12 jarig dienstverband is de overstap naar een zelfstandige onderneming gemaakt.

Naast de ondersteuning van het Apple platform ben ik veel bezig geweest met het maken van ondersteunende programmas met een database. Dit begon op de Ou reeds met dBase II en groeide op het Apple platform uit naar Filemaker II. Met Filemaker, dat zowel voor MacOS als Windows beschikbaar is, kunnen hele creatieve oplossingen gemaakt worden. Maar ook eenvoudige oplossingen als relatie- en projectbeheer, urenregistratie en facturering.

JoR Systems is bekend met Applescript, waarbij diverse oplossingen zijn gemaakt om data bewerkt in applicatie A door te sturen naar applicatie B.